Overeenstemming nieuwbouw Hotels van Oranje.

Er is overeenstemming bereikt tussen de voltallige gemeenteraad en de Hotels van Oranje over het vervolg van hun nieuwbouw plannen. Hierover zijn vanavond 3 amendementen ingediend.

Eerder zijn met Hotels van Oranje afspraken gemaakt over de bouw. Wat de VVD fractie betreft, werden deze afspraken gerespecteerd. Een overheid moet immers betrouwbaar zijn. Toch hebben de Hotels van Oranje en de gemeenteraad een akkoord gesloten wat op punten afwijkt van eerder gemaakte afspraken. Zo is het aantal vierkante meters wat bebouwd mag worden teruggebracht van 26.000 m2 naar  25.000m2. Tegenstanders van de plannen wilden niet meer dan 19.000 m2 toestaan. Dit zou de bouw van een parel voor de Noordwijkse Boulevard duidelijk in de weg staan. We zijn dan ook verheugd dat de gehele gemeenteraad zich kan scharen achter een voorstel wat nauwelijks afwijkt van de oorspronkelijke kaders opgesteld door D66, CDA en VVD.

In de bijlage vindt u afbeeldingen van de vernieuwde afspraken. Dit zijn geen definitieve tekeningen maar geven uitsluitend een indicatie.