Schriftelijke vragen ex art 49 inzake huisvesting Noordwijkse ambtenaren‏

Geacht college, Het is onze fracties opgevallen dat in het gemeentehuis veel bureaus niet worden gebruikt. Eveneens valt het onze fracties op dat het gemeentehuis traditioneel is ingericht waar het werkplekken betreft. Het nieuwe werken is in Noordwijk in die zin nog niet geïntroduceerd.

Met het oog op het aflopende huurcontract van de locatie aan de Goohorstlaan, in combinatie met de vrije en niet optimaal gebruikte ruimte aan de Voorstraat, lijkt ons de tijd rijp om de huisvesting van de Noordwijkse ambtenaren tegen het licht te houden. Het geniet de voorkeur van onze fracties om de ambtenaren zoveel mogelijk op dezelfde locatie te huisvesten. Dit om onderling overleg te vergemakkelijken. Eveneens geniet het onze voorkeur om de kosten van huisvesting zo laag mogelijk te houden. Wij denken dat door op een meer optimale manier gebruik te maken van de locatie aan de Voorstraat deze voorkeuren vormgegeven kunnen worden. Daarom hebben onze fracties de volgende vragen: 

1. Deelt u de voorkeuren van raadsfracties om de Noordwijkse ambtenaren zoveel mogelijk op 1 plek te huisvesten en de huisvestingkosten zo laag mogelijk te houden? 

2. Deelt u de mening van onze fracties dat de locatie Voorstraat mogelijkheden biedt om deze voorkeuren vorm te geven wanneer er beter gebruik wordt gemaakt van de bestaande (en vrije) ruimte? 

Zo ja, bent u 

a. bereid om op korte termijn te kijken naar de mogelijkheid om, vooruitlopend op het verlaten van de locatie Goohorstlaan, de Noordwijkse ambtenaren te huisvesten aan de Voorstraat en daarbij te kijken naar de mogelijkheden om de ruimte meer optimaal en hedendaags te gebruiken? 

b. voor het zomerreces de gemeenteraad te informeren over de stand van zaken van deze huisvestingsplannen inclusief voor zover bekend een kostenraming? 

c. Zo nee, waarom niet? 

Wij zien uw antwoorden met belangstelling tegemoet. Bij voorbaat dank. 

Met vriendelijke groet, 

Roberto ter Hark 

Taetske Visser-Danser 

Jan de Ridder 

Peter van Bockhoven 

Koen van Asten 

Carry Cramer